Prețul războiului din Siria: doar în luna decembrie 65 de copii au murit în atacurile cu bombe

De-a lungul anului 2019, peste 500 de copii au fost victime ale războiului și începând cu 11 decembrie, peste 130 de mii  pe sirieni, inclusiv 60 de mii de copii, au fugit de război.

Un decembrie dramatic pentru copiii sirieni: Unicef ​​a raportat că în ultima lună din 2019, cel puțin 65 au fost uciși în nord-vestul Siriei.  Peste 500 de copii au fost victimele  războiului de-a lungul anului și „recenta escaladare a violenței în zonele dens populate din Maarat An- Numan, la sud de orașul Idlib, a obligat mii de familii să fugă spre nord” .

Citește și Siria, fetița siriană care confundă aparatul de fotografiat cu o armă și „se predă” în fața reporterului

Andrea Iacomini, un purtător de cuvânt al Unicef ​​Italia, care a spus: “Copiii și familiile au fugit din orașul Maarrat An-Numan, în partea de sud a Idlib, printre alte orașe rurale din Idlib, în ​​căutarea refugiului pe câmpurile de la granița cu Turcia. Suntem extrem de îngrijorați, deoarece cu temperaturile scăzute, familiile strămutate pe lângă drama de a fi pierdut totul, se confruntă cu o iarnă aspră, trăiesc în condiții precare, inumane și se zbat în fiecare zi pentru a-și menține copiii la cald în lagărele îndepărtate. Bombele continuă să scadă, nevoile umanitare cresc și acum vine chiar iarna. După 9 ani de conflict, încălcările grave ale drepturilor copiilor și ale dreptului internațional umanitar continuă cu uciderea și rănirea multor copii, cu distrugerea spitalelor și punctelor sanitare și ale școlilor și recrutarea copiilor în grupuri armate. Este atroce “.

„Conform estimărilor Națiunilor Unite,„ Iacomini concluzionează „11 milioane de oameni au nevoie de asistență umanitară în Siria, inclusiv 4,7 milioane de copii”.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.