Președintele El Salvador a autorizat poliția să ucidă criminalii

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, a dispus starea de urgență în închisorile țării și a autorizat „folosirea forței letale” de către poliție după o creștere a violenței pe străzi. La sfârșitul săptămânii trecute s-au înregistrat peste 50 de crime. Șeful statului a atribuit responsabilitatea pentru această creștere a infracțiunilor grave grupurilor criminale active în El Salvador, așa-numitele “maras”, acuzându-i că profită de pandemia Covid-19 și de efortul poliției de a opri pandemia.

El Salvador : Imagini șocante dintr-o închisoare cu măsurile luate împotriva deținuților

Starea de urgență, anunțată sâmbătă, implică, printre alte măsuri, izolarea conducătorilor bandelor infracționale și închiderea forțată în celulă pe tot parcursul zilei. Măsura permite, de asemenea, plasarea reprezentanților celor două cele mai periculoase organizații rivale din țară, cunoscute sub numele de Marasalvatrucha și Mara18, în aceeași celulă. Imaginea a sute de deținuți îngrămădiți în camerele comune ale închisorilor în timpul perchezițiilor a provocat discuții aprinse: este de fapt o încălcare a măsurilor de distanțare socială în vigoare pentru a conține răspândirea Covidului – 19.

Un copil se roagă lui Dumnezeu în mijlocul străzilor pustii din Peru. Simbolul fotografiei speranței devine virală

De asemenea, Bukele a lansat o declarație în care a avertizat că „a autorizat utilizarea forței letale ”. Ordinul președintelui a ridicat numeroase critici. Avocații constituționali au declarat  ziarului local El Dia de Hoy că ordinul lui Bukele este „ilegal, aberant și absurd”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.