Premierul danez în lacrimi, în fața națiunii: „Îmi cer scuze pentru uciderea nurcilor”

Emoție și scuze. În timpul unei vizite la un fermier de nurci din Kolding, în vestul țării, prim-ministrul danez Mette Frederiksen și-a șters lacrimile și pentru prima dată și-a cerut personal scuze pentru gestionarea crizei nurcilor. Mutația Covid-19 găsită la micile animale de blană a determinat autoritățile daneze să decreteze, la începutul lunii, uciderea în masă a exemplarelor crescute pe teritoriul național.

Până în prezent, două treimi din cele 17 milioane de nurci din Danemarca au fost deja sacrificate. „Consider că trebuie să prezint scuzele mele pentru desfășurarea faptelor. Nu am nicio problemă să fac asta: s-au făcut greșeli ”, a declarat Frederiksen pentru canalul de televiziune TV2 la sfârșitul vizitei sale la fermă. În timpul discursului său, premierul danez s-a oprit de mai multe ori pentru a-și șterge lacrimile.

Citește și Danemarca, nurcile transmit Covid-ul mutant: 17 milioane de exemplare vor fi sacrificate

În semn de solidaritate cu fermierii, premierul a subliniat că „este important să ne amintim că nu este vina fermierilor, ci a coronavirusului dacă industria nu poate continua”. La câteva zile după decizia dificilă a tăierii în masă, guvernul a recunoscut că nu are o bază legală suficientă pentru a adopta o astfel de măsură.

Un proiect de lege a fost depus în Parlament pentru a interzice creșterea nurcilor până în 2022. Ministrul Agriculturii și-a cerut scuze și a demisionat săptămâna trecută. Ministerul sănătății a anunțat că amenințarea  „cel mai probabil a dispărut” în absența unor noi cazuri. Mutațiile Covid-19 și infecții au fost înregistrate și în Irlanda, care a optat pentru aceeași soluție ca în Danemarca și acum și în Lituania, în timp ce Ungaria a interzis creșterea nurcilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.