Premieră mondială: primul transplant simultan de față și de mână din lume

Primul transplant simultan de față și de mână din lume. În 2018, în drum spre casă de la serviciu, a adormit pe volan. După gravul accident de mașină, tânărul de 22 de ani din New Jersey, Joe DiMeo , a avut arsuri de gradul trei pe peste 80% din corpul său. A petrecut luni întregi în spital, între arsuri și comă indusă. Acum, tânărul a avut ocazia să înceapă o nouă viață:

Este primul om din lume care a suferit cu succes un transplant simultan de față și de mâni . S-a întâmplat la spitalul Langone din New York. “Cred că toată lumea trebuie să cunoască această poveste, sper că îi va inspira pe ceilalți să recâștige încrederea. Trebuie să lucrați din greu pentru a schimba lucrurile și nu renunțați niciodată“, a spus DiMeo.

Joe a mulțumit medicilor de la NYU Langone Health , care au efectuat procedura de pionierat în august 2020, folosind mâinile și țesutul facial al unui donator mort, îndepărtate cu atenție și înlocuit cu implanturi imprimate 3D. O operațiune complicată, care a durat aproximativ 23 de ore și care a implicat o echipă de 96 de lucrători din domeniul sănătății condusă de prof. Univ. Eduardo Rodriguez .

Citește și Mănăstirea ororilor: copii orfani încredințați călugărițelor vânduți preoților și pedofililor

Transplantul a implicat ambele mâini până la mijlocul antebrațului, inclusiv 21 de tendoane.

Fața a fost complet transplantată, inclusiv fruntea, ambele urechi, nas, pleoape, buze și segmente subiacente ale craniului, obrajilor, nasului și bărbie. O procedură foarte riscantă, dar de succes, spun medicii.

„Abilitățile motorii ale pacientului continuă să se îmbunătățească – explică dr. Rodriguez, care este încă precaut -. Nu suntem siguri că nu va avea vreo reacție secundară, dar îl monitorizăm, îi dăm medicamente și urmăm un protocol strict de imunosupresie, trebuie să fim foarte atenți ca Joe să nu facă niciun traumatism la nivelul mâinilor sau al feței. Unele leziuni traumatice l-ar putea expune la respingerea transplantelor.

” Înainte de Joe, alte două transplanturi simultane de față și mâini eșuaseră. Unul dintre pacienți murise din cauza complicațiilor legate de infecție.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.