”Prea multi sobolani”, alarma de ciuma bubonica in Los Angeles si alte orase mari

”Prea multi sobolani”, alarma de ciuma bubonica in Los Angeles si alte orase mari

Alarma a fost dată de LA Times. La risc sunt alte orașe mari precum New York și Houston

“Moartea neagră” se întoarce să înspăimânteze din nou!

 

Alarma de o posibilă epidemie de ciumă bubonică a fost dată în Los Angeles, unde se vorbește despre un risc real de epidemie. Problema care afectează orașul californian sunt șoarecii și puricii, care infestă din ce în ce mai mult străzile din LA. Dar principalul vinovat, potrivit Los Angeles Times, este schimbarea climei.

 

Schimbările climatice, pentru jurnalistul Davis K. Randall și Dr. Janet Foley, profesor de medicină la Universitatea din California, ar putea crește numărul șoarecilor care infestă orașul. Șoarecii după cum se știe, pot purta paraziți periculoși pentru oameni, dar mai ales puricii.

 

“Perioadele  de temperaturi calde din ce în ce mai lungi, prelungesc perioadele de reproducere a șobolanilor și a rozătoarelor. Aceasta duce la o creștere drastică a numărului lor în orașe ca Los Angeles, New York și Houston”, a scris Randal într-un editorial. Robert Corrigan care este unul dintre cei mai eminenți cercetători în ce privește studiul pe rozătoare,  a estimat că numărul de șoareci din orașele mari a crescut cu 15-20% în ultimii ani.

 

“Toate schimbările climatice sporesc numărul de șobolani și duc la creșterea numărului de purici: acest lucru crește și riscul de răspândire a ciumei”, a comentat dr. Foley. Iar cei mai expuși riscului sunt cerșetorii și cei care trăiesc pe străzile metropolei californiene: astăzi numărul persoanelor care trăiesc pe străzi sunt 53 mii, cu 39 % mai mulți decât în ultimii 6 ani.

 

Cea mai devastatoare epidemie de ciumă bubonică, numită pe atunci ”moartea neagră”, datează de la mijlocul anilor 1300 și a ucis aproape 200 de milioane de persoane în Europa, Asia și Africa.

Te-ar putea interesa și A violat un bebelus de 3 saptamani: condamnat la 260 de ani de inchisoare, lesina in tribunal

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.