Prea multe lideri de sex feminin: primărița Parisului a fost amendată

Primărița Parisului a fost amendată. Un exces de femei printre manageri: aceasta este motivația singulară care a determinat Ministerul Administrației Publice franceze să amendeze primăria di Paris cu 90 de mii de euro, vinovat că a numit 11 femei pentru funcțiile manageriale împotriva a doar 5 bărbați. Acuzația ar fi un fel de discriminare între sexe.

Rata de nominalizare a femeilor în capitala transalpină ar fi crescut la 69%, un nivel care implică nerespectarea obiectivului legal de numire a persoanelor de fiecare sex stabilit la 40%. Legea franceză impune respectarea unui raport de cel puțin 60/40 între sexe în numirile în funcțiile de executiv al funcției publice, o regulă introdusă din 2012 pentru a încuraja alegerea femeilor, dar care de data aceasta a fost respinsă de primarul Anne Hidalgo și de către colaboratorii săi în defavoarea bărbaților.

Citește și Germania, anunțul cancelarului Merkel: ”Blocare totală de miercuri”

Reacțiile nu au întârziat să apară. „Adevărat, îmi pare rău ”, a scris cu ironie mâna dreaptă a primarului, Emmanuel Grégoire, însoțind mesajul cu o sticker zâmbitor cu limba scoasă afară. „Este cu adevărat paradoxal că ni se reproșează numiri care, în realitate, ne ajută doar să reducem întârzierile pe care le avem” în termeni de egalitate.

În realitate, regula cu privire la cotele de gen a suferit unele ajustări în 2019, iar acum, dacă un organism public angajează femei care depășesc pragul de 60%, nu mai comite o infracțiune, cu condiția ca, în general, în acest sector nu sunt deja mai mari de 50%. Pe scurt, pentru a suplini decalajul din cotele femeilor, este permisă angajarea în masă a femeilor.

Cu toate acestea, pentru orașul Paris lucrurile au mers diferit. Alegerea a 11 din 16 directori, care datează din 2018, intră sub vechea regulă și, prin urmare, entitatea va trebui să plătească amenda. Cu toate acestea, în municipalitate, procentul de femei în conducere este încă mai mic de jumătate…47%.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.