Prea multe decese în casele de bătrâni din Marea Britanie: se schimbă regulile

Matt Hancock, ministrul britanic al sănătății, a anunțat noi măsuri de securitate în casele de bătrâni pentru persoanele în vârstă, în urma controversei din ultimele zile, care a evidențiat extrem de multe decese cauzate de Coronavirus au avut loc în aceste structuri . Hancock a promis că membrilor familiei pacienților aflați pe patul de moarte li se va acorda „dreptul de a-și lua rămas bun” celor dragi. Până acum, din frica contagiunii mulți bătrâni au murit în singurătate, fără confortul rudelor.

O asistentă a murit la 33 de ani, soțul ei: „A lucrat în departamentul Covid, nu avea nicio protecție”

În plus, toate persoanele în vârstă care sunt externate din spitale vor fi testate înainte de a se întoarce acasă. Hancock a anunțat, de asemenea, că personalul va avea la dispoziție toate dispozitivele de protecție necesare. Conform datelor autorităților sanitare, există cel puțin 2 mii de reședințe de sănătate în Marea Britanie în care au apărut focare de Covid-19. Conform unor estimări, decesele persoanelor în vârstă ar putea fi  un sfert din totalul victimelor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.