Prea multă grăsime în gât și bărbia dublă: risc crescut de probleme cardiace

Potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Granada, o acumulare substanțială de grăsime în gât, care poate duce atât la așa-numita „bărbie dublă”, cât și la depozite mai profunde, care sunt situate între mușchi și vertebre , pot fi folosite ca semnal de alarmă al adipozității centrale totale și sunt legate de un risc mai mare de patologii cardiometabolice la tineri cu o viață sedentare.

În mod tradițional, acumularea de grăsime în zona intestinului, practic în zona burții, este legată de riscuri cardiometabolice mai mari și de inflamații cronice de nivel scăzut, dar acest lucru nu înseamnă că alte depozite de grăsime, situate în alte zone ale corpului, nu pot să fie utilizate ca și creditori pentru afecțiuni sau boli similare.

Citește și Mitica Baba Liuba, bunicuța din Rusia care se dă zilnic cu patinele ei improvizate- video

Printre aceste zone se află cel din gât: „Curios, mai multe studii au arătat că acumularea de grăsime în gât (atât depozite pe obraji, cât și mai profunde, situate între mușchi și în jurul vertebrelor cervicale) crește direct proporțional cu greutatea sau adipozitatea persoanei ”, explică María José Arias Téllez, unul dintre principalii autori ai studiului

Studiul, publicat în International Journal of Obesity , sugerează că acumularea de grăsime în gât, analizată în acest caz cu tehnica tomografiei computerizate, indiferent de cantitatea de grăsime totală și viscerală, poate fi în sine legată de o risc de stări cardiometabolice și pro-inflamatorii la adulții tineri sănătoși.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.


Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.