Practica șocantă anti-viol. Fetițelor li se zdrobesc sânii cu greutăți fierbinți

 

Relativismul cultural are limite și orice practică care provoacă cruzime unui copil depășește limitele lor.

Cu o decizie istorică, Regatul Unit a emis prima condamnare pentru crima mutilării genitalelor feminine (Mgf). În februarie, o femeie ugandeză în vârstă de 37 de ani a fost găsită vinovată de mutilarea părților genitale ale fiicei sale  de doar trei ani.

 

Și dacă acest proces, fără îndoială, deschide calea spre justiție , o altă formă de mutilare  a femeilor – la fel de sadică, dar mai puțin discutată – rămâne în continuare în umbră.

 

În ceea ce ONU descrie ca fiind unul dintre cele cinci “crime  împotriva femeilor uitate”, zdrobirea sânilor  este o practică înrădăcinată în tradiția africană, unde fete,   între opt și șaisprezece ani, sunt rănite intenționat . Această practică s-a răspândit datorită dorinței de a proteja fetele de o atenție nedorită a bărbaților sau de hărțuirile sexuale, în țările în care sunt foarte răspândite căsătoriile cu minore și violurile.

Avea de gând să-și vândă fiica de 3 zile cu 5.000 de euro: ” Nu ne putem permite să o creștem”

Sânii fetelor, adolescente, în curs de formare sunt zdrobite cu obiecte dure, cum ar fi fierul fierbinte, pietrele fierbinți, spatulele și ciocanele, în speranța de întârziere sau de prevenire a creșterii sânilor. Aplatizarea se face în principal de mame sau, uneori, cu ajutorul unui ”vindecător”. Fetelelor le sunt lăsate cicatrici  emotionale, psihologice și fizice care nu pot fi niciodată anulate.

 

ONU estimează că până la 3,8 milioane de fete din întreaga lume sunt victime ale acestei brutalități.

Această practică este deosebit de răspândită în țările din Africa de Vest, precum Guineea-Bissau, Chad, Togo, Benin și Camerun. Numai în Camerun, până la 50% din fetele tinere sunt supuse zilnic la aceste torturi.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.