Pozitivă pentru Coronavirus, o americană trebuie să plătească 35.000 de dolari pentru tratament

În timp ce Coronavirusul se răspândește din ce în ce mai mult pe Atlantic, deficiențele aberante ale sistemului local de sănătate evidențiază situații dramatice, după cum au raportat numeroase rapoarte media vineri 20 martie în cazul lui Danni Askini.

Această femeie americană care a fost infectată de Covid-19 a reușit să se vindece, dar nu are asigurare medicalăca și alți  27,5 milioane de americani. Femeia a primit o factură de 34.927,43 dolari (aproximativ 33.000 dolari) pentru tratament și testele la care a fost supusă.

Totul a început cu dureri de cap, dureri în piept și probleme de respirație în ultima sâmbătă din februarie. Danni Askini, având și un limfom, a fost internat inițial la un oncolog, deoarece medicii s-au gândit la un efect secundar al noii sale terapii.

Citește și Coronavirus, SUA: peste 400 de morți și 34 de mii de cazuri

 

La șapte zile de la debutul simptomelor, Danni Askini este supusă în sfârșit unui test Coronavirus.  Trei zile mai târziu, pe 6 martie, a primit rezultatele de la laborator: suferea de Covid-19. După alte cinci zile  a primit o altă scrisoare: o factură de 34.927,43 de dolari.

„Am fost în stare de șoc. Nu știu pe nimeni care are atât de mulți bani în casă”, a declarat pentru Time Magazine femeia americană, a cărei boală a venit la momentul nepotrivit. De fapt, tocmai fusese concediată de locul de muncă și, prin urmare, nu mai avea asigurare de sănătate.

Testul Covid-19  a costat-o „doar” 907 dolari (834 €). Medicii spitalului i-au spus însă lui Askini că nu ar fi putut fi tratat înainte de a testa alte zeci de boli, inclusiv gripa și SARS. Acestea sunt costurile pentru un american fără asigurare: doar costurile de laborator s-au ridicat la peste 700 de euro, fiecare simplă vizită la camera de urgență pentru mai mult de 1.600 de euro și medicamente pentru 2.500 de euro.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.