Povestea unui pompier din Madrid: „Suntem chemați să deschidem ușile celor care mor singuri în case”

Povestea unui pompier din Madrid: „Suntem chemați să deschidem ușile celor care mor singuri în case”

“Poate doar pe timp de război a mai  fost similar cu ceea ce trăim acum.” Acestea sunt cuvintele lui Josè, un pompier care lucrează la Madrid. Spania se află în mijlocul situațiilor de urgență coronavirus care a depășit Italia prin numărul de infecții. De la începutul crizei, viața sa de zi cu zi la locul de muncă s-a schimbat mult: “Nu mai sunt accidente, nu mai sunt incendii, 85% din intervențiile noastre sunt pentru a deschide ușile celor care  mor singuri în case”, relatează Efe.

Coronavirus, Trump atacă OMS: „Prea pro-chinez, a greșit”

Pandemia a schimbat orașul. Povestea continuă: „Sunt oameni care locuiesc  singuri, nu sunt spitalizați, sună la spital și li se spune să stea acasă și nu li se fac testul. Ajung să moară fără niciun fel de tratament ”, se plânge Josè, care spune că într-o zi au avut 20 de intervenții legate de decesele coronavirusului. Pompierii sunt avertizați prin apelurile membriilor de familie îngrijorați că nu răspund la telefon, sau apelurile vecinilor care se plâng de mirosul urât care vine dintr-un apartament. „Nu a existat niciodată o criză ca aceasta”, concluzionează el amarnic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.