Povestea tristă a unui băiețel de 10 ani cu Covid care își va pierde ambele picioare

Un băiat de 10 ani va avea ambele picioare amputate după ce a fost diagnosticat cu o afecțiune rară din cauza coronavirusului. Dae’Shun Jamison , din Shelby, Michigan, și-a pierdut deja piciorul drept și același lucru se va întâmpla în curând cu piciorul stâng din cauza unei boli care i-a atacat organele vitale și a redus aportul de oxigen la nivelul membrelor.

Copilul a dat rezultate pozitive la Covid în decembrie și inițial a suferit doar de „simptome ușoare”, potrivit mamei sale Brittney Autman. Femeia a explicat că fiul ei a început treptat să aibă dureri de cap și, după ce a mers la urgență, Dae’Shun a fost internat în spital și a fost diagnosticat cu o afecțiune numită MIS-C., raportează MLive.com.

Mai precis, este vorba de sindromul inflamator multisistem se dezvoltă în principal la copii . Un răspuns imun rar, hiperactiv, care duce la inflamația diferitelor părți ale corpului, inclusiv inima, plămânii, rinichii, creierul, pielea, ochii sau organele gastro-intestinale. La Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor , precum și alți experți de sănătate, spun că , deși nu se știe ce cauzează MIS-C, mulți copii diagnosticați cu această boală au fost anterior afectați de Covid .

Citește și Cruzimea umană nu are limite: agonia până la deces al unui elefant după ce a fost incendiat de săteni

Până pe 20 decembrie, Dae’Shun nu avea simptome grave, dar în ajunul Crăciunului a fost nevoie să fie intubat, deoarece inima lui era pe punctul de a se opri din cauza supraîncărcării. Apoi a fost supus dializei și s-a conectat la mașina Ecmo pentru a introduce oxigen în corpul său. Cu toate acestea, a pierdut circulația în mâini și picioare, iar picioarele i s- au umflat de lichid. Cele mai grave consecințe a fost membrul drept la care și-a pierdut funcționalitatea, obligându-i pe medici să-l amputeze .

A flost deschisă o pagină de strângeri de fonduri GoFundMe pentru tratamentul lui Dae’Shun, Brittney a anunțat că și fiul ei își va pierde piciorul stâng. Și medicii sunt îngrijorați că de un cheag care s-a format în mâna dreaptă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.