Povestea tinerei Israa, la numai 18 ani și-a diagnosticat singură boala după ce niciun medic nu a putut să o facă

Povestea tinerei Israa. De la o vârstă fragedă suferea de dureri articulare severe , pierderea cunoștinței, probleme de respirație și iritații ale pielii , dar niciun medic nu a putut înțelege originea acestor probleme. Așadar , Israa Altayeh , o iordaniană de 18 ani, a început să studieze medicina, citind aproximativ 200 de cărți și a putut diagnostica singură boala ei . Povestea lui incredibilă a ajuns pe primele pagine ale ziarelor în toată lumea.

În ciuda controalelor medicale, efectuate și în Canada, Israa nu a primit niciodată diagnosticul corect al bolii sale. Citind din textele medicale i-au permis totuși să descopere că suferă de un sindrom rar: sindromul Ehlers Danlos (EDS) , care afectează unul din 20.000 de oameni din întreaga lume și care dăunează țesuturilor conjunctive, provocând probleme articulare. , la nivelul pielii și al sistemului digestiv: aceleași probleme de care a suferit Israa de la vârsta de 10 ani.

Tânăra de 18 ani a avut un sentiment de ușurare și fericire după descoperirea ei: și-a pus diagosticul în mâinile medicului care o urmărește și, după repetarea unor analize, a obținut confirmarea că suferă de acest sindrom.

Citește și Un cancer nediagnosticat a ucis un băiat de 7 ani: tatăl se sinucide

În prezent nu există un tratament specific pentru acest sindrom. Dar pentru a face față problemelor de stomac, Israa a trebuit să recurgă la un tub de alimentare conectat la intestinul subțire. „Am adus alimente și medicamente speciale din America pentru situația mea și alte lucruri pentru a reduce problemele de articulație”, a subliniat fata. „Acum pot începe să mă gândesc din nou la viitor, așa cum o fac fetele de vârsta mea. Știu că va dura încă timp pentru tratament, dar am ieșit din întuneric ”.

Israa își împărtășește experiența prin Facebook și Instagram, unde diseminează informații medicale documentate pentru a-i ajuta pe cei aflați în starea ei. Pentru aceasta, pagina sa a fost aprobată ca referință științifică de BMDE-Labs Research Organization și a fost aprobată și de organizația internațională The Ehlers-Danlos Society, pe lângă Summit-ul American Health Advocacy Summit.

Sursa foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.