Povestea lui Hande Kader, o femeie trans, victimă a unei Turcii feroce care ucide drepturile

Hande Kader a fost o femeie trans ucisă la Istanbul în 2016 și arsă de vie.  În timpul demonstrațiilor Gay Pride 2015, interzis de Erdogan, fotografiile ei în timp ce era arestată au făcut înconjurul lumii.

Transgenderul curajului într-o Turcie din ce în ce mai reprimată. Fotografii cu Hande Kader care stătea ferm și statornic în fața polițiștilor și apoi arestat, au făcut înconjurul lumii.  În mod similar, vestea descoperirii corpului său a fost aflată în toată lumea. Bătut brutal și carbonizat, abandonat pe marginea unui drum.

A fost mândria persoanelor gay din 28 iunie 2015. Ofițerii antidisturbatori acuzaseră mulțimea adunată în Piața Taksim, iar obiectivele fotografiilor și televizoarelor l-au încadrat  pe Hande încercând să reziste poliției. Hande Kader, în vârstă de 23 de ani, o icoană a mișcării LGBT turcești, de când sfidase hidranții de poliție care doreau să disperseze  Gay Pride din Istanbul în 2015, a avut un sfârșit oribil.

Descoperire șocantă a cadavrului lui Hande a avut loc pe 8 august 2016 în Zekeriyaky, un cartier elegant din Istanbul, dar starea de corpului a fost de distrus în așa natură încât a fost nevoie de timp pentru a recunoaște de cine era vorba. Probabil a fost exact ce a vrut criminalul, motiv pentru care a dat foc corpului.

Kader, care era o prostituată și a fost văzut urcând în mașina unui client, potrivit ziarului Daily Sabah Turkey.  Partenerul ei a dat alarma când a  văzut că nu se întoarce acasă. O poveste care este dramatic similară cu cea înregistrată cu câteva zile mai devreme, când a fost găsit corpul decapitat și mutilat al unui refugiat sirian gay, Muhammad Wisam Sankari, care dispăruse cu câteva zile mai devreme în centrul Istanbulului. Fugind de războiul din țara sa, Sankari ajunsese în Turcia cu un an în urmă, dar după ce a fost răpit și violat, a vrut să plece.

Citește și Sclavie, pornografie infantilă, violență și abuz: lider de cult condamnat la 120 de ani de închisoare

Homosexualitatea în Turcia este legală de la nașterea statului turc, așa cum a fost în secolul anterior în Imperiul Otoman, dar accidentele, agresiunile și discriminarea intensă a persoanelor din comunitatea LGBT sunt din păcate, pe agenda în multe orașe turcești, inclusiv în Istanbul, care este considerat cel mai modern și civilizat oraș. Conform unor cercetări recente efectuate de Pew Center, aproape 80% dintre turci consideră că homosexualitatea este „inacceptabilă din punct de vedere moral”.

Dar comunitatea LGBT turcă și activiștii pentru apărarea drepturilor civile reclamă dreptate. Justiție împotriva infracțiunilor de ură.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.bbc.com/news/world-europe-37143879

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.