Povestea lui Caitlin, fata care se trezește în fiecare dimineață fără amintiri

Viața tinerei Caitlin Little s-a schimbat radical pe 12 octombrie 2017, când, la vârsta de 16 ani, a fost implicată într-un accident dramatic care -a făcut să-și piardă memoria. Din acel moment, în fiecare dimineață, se trezește fără să-și amintească  ceea i s-a întâmplat în ziua precedentă. Capacitatea sa de a genera noi amintiri s-a oprit în ziua accidentului, datorită unei afecțiuni numite amnezie anterogradă și a fost cauzată, în cazul său, de o traumă cranică foarte gravă.  

 

Accidentul care și-a schimbat viața pentru totdeauna sa întâmplat în timp ce Caitlin participa  la antrenamentele din străinătate.  Ea s-a lovitcu un coechipier în ceea ce inițial părea a fi doar un episod trivial. Dar curând fata a dat seama că are probleme grave de memorie. Familia a dus-o imediat la spitalul din Greensboro, Carolina de Nord, unde medicii au vizitat-o ​​și i-au diagnosticat o comoție cerebrale. Medicii au liniștit părinții, spunându-le că memoria fetei se va întoarce în cel mult trei săptămâni.

Citește și  Ohio, legea anti-avort generează un alt scandal: interdicția avortului pentru sarcinile extrauterine

 

  Dar acestă recuperare de memorie nu a avut loc și Caitlin a fost supusă unor noi analize care au identificat adevărata problemă. Pacienții care suferă ca ea de amnezie anterogradă, își amintesc tot ce s-a întâmplat înainte de evenimentul traumatic care a declanșat boala. Dar nu pot genera noi amintiri, dacă nu pentru doar câteva ore. Tot ceea ce se face nou în timpul zilei este automat “șters” noaptea. Acest mecanism particular se datorează deteriorării hipocampului (porțiunea creierului care memorează amintirile) și a talamusului.

 

În prezent, nu există nici un tratament: singura modalitate de a îmbunătăți viața lui Caitlin este să urmeze o strategie pentru a încerca, pe cât posibil, să mențină memoria activă. Doctorii i-au sugerat să-și scrie bilețele și să-și întrebe prietenii și familia despre lucrurilor pe care ei le știu și despre care din păcate ea le-a uitat , cum ar fi: “Mănâncă acest fruct, că îți place, sau nu purta cămașa surorii tale că se înfurie “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.