Povestea lui Abushe, copilul etiopian cu ochi albaștri, frumoși și rari

Un copil frumos cu pielea și părul negru și cu ochii albaștri. Așa l-am putea descrie pe Abushe , un copil din Jinka, un oraș din sudul Etiopiei. Un copil african, cu pielea neagră, născut cu ochii de o culoare extrem de rară. Ochii frumoși l-au făcut pe Abushe „celebru” dincolo de granițele Etiopiei. Este imposibil să te uiți la fotografia lui și să nu-ți captiveze privirea culoarea ochilor. Dar tocmai cceastă culoare a ochilor nu-l face fericit și care de când s-a născut a trebuit să-și „înfrunte” particularitatea. Copilul etiopian s-a născut cu o afecțiune cunoscută sub numele de sindrom Waardenburg, caracterizat prin surditate congenitală și care provoacă anomalii în pigmentarea ochilor, părului și pielii. Aceasta este o afecțiune foarte rară care afectează aproximativ 1 la  40 de mii de oameni.

Israel, o fetiță de 13 ani a fost arestată de poliție și dusă la închisoare. Se ducea la școală

Când părinții lui Abushe i-au văzut pentru prima dată ochii, au fost șocați : se temeau că fiul său este orb și că fiind extrem de săraci nu-și puteau permite niciun tratament. Dar apoi de-a lungul timpului au definit condiția sa rară un „dar al lui Dumnezeu”. Între timp, copilul a fost nevoit să se confrunte și cu colegii de la școală, care de multe ori se distrau pe seama lui  pentru „ochii lui de plastic”.

Viața lui Abushe până acum nu a fost ușoară . Născut într-o familie foarte săracă, copilul locuia cu bunicii într-o mică colibă ​​de lemn. Putea merge la școală și avea mereu ceva de mâncare, dar într-o zi din 2016, în casa în care locuiau a izbugnit un incendiu. El și bunica au reuțit să se salveze la timp  chiar dacă copilul a suferit o arsură adâncă pe frunte și flăcările au distrus puținele bunuri pe care familia le deținea, inclusiv cărțile de școală.

Mama găsește casa devastată după petrecerea fiului ei: a fost găsit spânzurat câteva ore mai târziu

Dar Abushe a salvat de la foc ceva extrem de prețios. Este o minge de fotbal roșie. Abushe este de fapt un fan al fotbalului, un fan al Barcelonei,  și speră într-o zi să devină ca idolul săi,  Lionel Messi, și să poată asigura familia. Și până atunci  de fiecare dată când poate, se joacă cu mingea aceea roșie…

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.