Povestea emoționantă a lui Beatriz, „bunica războinică” în vârstă de 103 ani care a învins coronavirusul

În ciuda faptului că coronavirusul afectează mai ales persoanele în vârstă sau cele cu alte boli, există numeroase cazuri de super – bunici de peste 100 de ani, care s-au însănătoșit . Și acum, pe listă, se mai adaugă o altă super-bunică, Beatriz Garcìa, care a reușit să învingă virusul la vârsta de 103 ani. Ginerele lui Beatriz, Fermin, după cum a raportat El diario Alerta, a povestit agenției de știri spaniole Efe, descriind-o drept o luptătoare pentru viață:

„Așa a fost mereu , o luptătoare, zâmbitoare și bună cu toată lumea, mereu dispusă să ajute. Nici măcar coronavirusul nu a fost capabil să o dărâme. ”

Beatriz este din Santoña, municipalitatea Cantabriei, în nordul Spaniei, și-a petrecut copilăria muncind pe câmpuri și îngrijind vacile, apoi s-a căsătorit și a avut doi copii, amândoi au murit înaintea ei, ca și soțul ei, care a murit în anii ’90. Fermin, care a locuit împreună cu soția sa, fiica lui Beatriz care a murit de cancer la sân, o descrie ca o soacră zâmbitoare și foarte puternică.

Coronavirus, aproape 244 mii de decese în întreaga lume

„Până acum  doi ani, soacra mea nu a fost niciodată la spital. Am locuit împreună și între ea și fiica mea a existat o relație foarte specială “. Până când demența senilă a bătut la ușă împreună cu o osteoartrită severă care i-a provocat dificultăți motorii și care l-a determinat pe Fermin să opteze pentru azilul Santa Ana din Santoña, neputând avea grijă de ea singură. Și tocmai aici Beatriz a contractat coronavirusul, unul dintre prima care a fost pozitivă și asimptomatică.

Întoarcerea la reședința ei, unde a trăit ani de zile, a fost triumfătoare, medicii au salutat-o ​​cu entuziasm și s-a lăsat fotografiată  zâmbitoare ținând un carton în mână pe care scria „ războinică la vârsta de 103 ani. Luptătoare până la capăt “.

SURSA: El diario Alerta

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.