Povestea calugarului care locuiește singur pe o stânca înalta de 40 de metri

Povestirile în care se descriu oamenii care decid să trăiască o viață solitară, departe de lume, sunt cele care fascinează cel mai mult pe cititorul de rând. Probabil pentru că este o alegere departe de gândirea comună. Un astfel de gest extrem a fost făcut de un călugăr georgian care,  de 26 de ani trăiește într-o singurătate totală pe o stâncă gigantică din Georgia, numit pilonul Katskhi.

Stâlpul este situat în regiunea vestică a Georgiei din Imereti, într-un sat mic care găzduiește coloana lui Katshki. Este o coloană uriașă de calcar natural care se ridică la aproximativ 40 de metri. Sus în vârful stâlpului există o biserică  accesibilă numai prin urcarea unei scări de oțel șubrede.

Un nou-născut a fost găsit abandonat sub autostradă, acoperit cu mușcături de furnici

Stânca a fost folosită de stiliți cel puțin din secolul al IX-lea până la invazia otomană din secolul al XV-lea. Stiliții sunt un grup de asceți creștini care au ales să urmeze exemplul lui Simeon Stilitul care și-a petrecut 37 de ani în singurătate pe coloane pentru a fi spiritual mai aproape de Dumnezeu. În 1993, tradiția stilului Katskhi a fost reînviată de un călugăr numit Maxime Qavtaradze. De atunci, piatra a devenit casa sa spirituala.

 Într-un interviu aproape unic din 2013, Qavtaradze a spus fotografului Amos Chapple (CNN) că decizia de a trăi în Katshki Pillar a fost rezultatul unei schimbări necesare în viața lui personală. Potrivit site-ului vintagenews.com, călugărul a explicat că după ce a fost eliberat din închisoare, el a simțit că cel mai bun mod de a se conecta cu Dumnezeu și de a scăpa de cel rău a fost să mediteze asupra stâlpului Kayshki.

S-a descoperit o fabrică de copii în Nigeria: femei răpite, violate iar copiii lor vânduți

“Aici ești în pece, poți simți prezența lui Dumnezeu”, spune Qavtaradze. Pentru el, trăind în izolare este modalitatea corectă de a stabili o legătură reală și neîntreruptă cu Dumnezeu. Este important să subliniem că, călugărul coboară periodic de pe  stâlp pentru a se ruga împreună cu oamenii care trăiesc în mănăstirea de la poalele stâncii.

Mai mult, tocmai cei care trăiesc în mănăstire îl ajută pe Qavtaradze cu alimente și alte bunuri pe care călugărul le primește printr-un troliu. Călugărul islamist nu are regrete pentru că a decis să-și trăiască viața izolat: va continua să facă acest lucru până când trupul său nu-l va părăsi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.