Povestea adevărată a lui George Stinney Jr, executat la 14 ani din cauză că era negru

George Stinney jr a intrat în istorie ca cel mai tânăr deținut condamnat la moarte din Statele Unite. Era în anul 1944 când Carolina de Sud l-a executat pe George în vârstă de 14 ani, dar un judecător de la aceeași instanță i-a declarat „nevinovăția” abia în 2014. Ce s-a întâmplat cu adevărat?

În timpul procesului, chiar în ziua executării sale, George a purtat întotdeauna Biblia cu el, jurând că este nevinovat. El a fost acuzat că a ucis două fete albe, Betty, în vârstă de 11 ani și Mary, în vârstă de 7 ani, ale căror cadavre au fost găsite în apropierea locuinței în care adolescenta locuia împreună cu părinții săi. La acea vreme, toți membrii juriului erau albi. Procesul a durat doar 2 ore, iar sentința a fost anunțată 10 minute mai târziu.

Coronavirus, Spania se gândește să prelungească starea de urgență până pe 21 iunie

Părinții băiatului au fost amenințați și împiedicați să intre în instanță, doar pentru a fi expulzați din oraș. Înainte de execuție, George a petrecut 81 de zile în închisoare fără să-și poată vedea părinții. El a fost ținut la închisoare solitară, la 100 de kilometri de orașul său și a fost interogat singur, fără avocat și fără părinți. A fost executat cu 5380 volți pe cap.

70 de ani mai târziu, nevinovăția sa a fost dovedită în cele din urmă de un judecător din Carolina de Sud. Băiatul era nevinovat, dar era acuzat pe nedrept de o crimă în ochii unor persoane mult mai grave: că s-a născut negru.

Membrii familiei i-au îngropat trupul ars într-un mormânt fără nume, în speranța că anonimatul îi va permite să se odihnească în pace.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.