Potrivit Amnesty International, Statele Unite au ucis alți civili în Somalia

Amnesty International a lansat un nou raport în care îi acuză în continuare militarii americani că au ucis civili în timpul atacurilor aeriene din Somalia. Potrivit Amnesty, Africom (comanda militară americană din Africa) este responsabilă pentru uciderea a doi civili și rănirea a altor trei, în urma atacurilor asupra grupului extremist al-Shabaab cu sediul în Somalia.

Potrivit raportului, Africom ar fi lovit o casă în regiunea Juba de Mijloc în timp ce o familie serveau cina pe 2 februarie, în care  o tânără de 18 ani a fost ucisă. Surorile și bunica ei de 12 și 7 ani au fost rănite. Într-un alt atac aerian pe 24 februarie, în apropiere de Jilib, un fermier a fost ucis un fermier care  lucra și pentru Hormuud Telecom, cea mai mare companie de telecomunicații din Somalia. Oficialii Hormuud au confirmat uciderea unui angajat agenției de știri Associated Press.

Masacru în Afganistan: șapte copii au murit într-o explozie provocată de o mină în Helmand

După ambele atacuri aeriene, armata americană a spus că victimele erau luptătorii lui Shabaab.  Statele Unite au efectuat peste 30 de atacuri aeriene împotriva lui Al Shabaab în acest an. Alte 63  au fost efectuate 2019. În ultimul deceniu, Africom a efectuat sute de atacuri aeriene împotriva lui Al Shabaab, care s-au intensificat de când Donald Trump a ajuns în fruntea țării.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.