Potop in Spania, barajul Almansa s-a revărsat provocând două victime

Vremea nefavorabilă care afectează partea mediteraneană a Spaniei nu s-a calmat. Zonele cele mai afectate sunt provinciile Valencia și Castilia-La Mancha. Barajul Almansa s-a revărsat după ce a atins nivelul maxim de capacitate.

Perturbarea a fost redenumită „Gota fria” sau picătură de frig. Pleacă din Baleare și are impact violent asupra provinciilor Valencia și Castilia La-Mancha. În unele zone ale Comunității Valencia se estimează că în ultimele 24 de ore s-au acumulat până la 300 mm de ploaie. Drept urmare, pe lângă inundații, numeroase răuri au ajuns până la nivelul maxim sau chiar au ueșit din matcă provocând multe alunecări de teren.

Un tată și-a omoarât fiul de 11 luni: l-a aruncat de pe un pod, apoi s-a dus la cârciumă

Cele mai afctate orașe sunt Caudete și Almansa , unde în acest moment se confruntă cu inundații grave. Din cauza vremii nefavorabile, barajul Almansa , considerat unul dintre cele mai vechi din lume, cu peste 7 secole de istorie, s-a revărsat după ce și-a atins capacitatea maximă.

Vremea extrem de rea ​​a provocat și două victime în Caudete . Alte 13 persoane au fost salvate după ce au fost prinse de apaă.

În cursul zilei de vineri, 13 septembrie, fenomenele se vor dispărea treptat și se vor muta spre nord de-a lungul coastei mediteraneene.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.