Potop în Angola: 41 de morti în numai 24 de ore

Patruzeci și unu de oameni au murit în mai puțin de 24 de ore din cauza ploilor torențiale care au lovit o mare parte din Angola la începutul acestei săptămâni.

“Vremea rea ​​dintre miezul nopții și ora 16.00 de luni a dus la moartea a 41 de peroane “, a declarat ministrul angolan de interne, Eugenio Laborinho, în cadrul unei conferințe de presă în capitala Luanda. Aproape 12.000 de persoane au fost afectate de ploile abundente care „au provocat inundații, distrugerea infrastructurii și plantațiilor”, potrivit rapoartelor Ministerului de Interne. În special, ploile au distrus 378 de case și 12 biserici, au provocat pagube grave în peste 2.000 de case și au deteriorat patru poduri în douăsprezece din cele 18 provincii ale teritoriului angolez.

Citește și Fotografia devastatoare a cangurului mort carbonizat pe un gard de sârmă a devenit simbolul distrugerii focurilor din Australia

De asemenea, au provocat întreruperi de energie și comunicații. Oficialii au declarat că aceste precipitații vin după un an de „secetă fără precedent” din sudul Angolei, care a ucis peste 30.000 de animale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.