Pot țânțarii să transmită coronavirusul?

Odată cu venirea primei călduri de primăvară, primii țânțari încep să apară și mulți se întreabă dacă prezența lor ar putea contribui la o extindere suplimentară a coronavirusului , agravând epidemia în curs de desfășurare. Deși încă nu există dovezi științifice cu privire la țânțari și răspândirea COVID-19, lucrurile deja cunoscute despre aceste insecte lasă suficient de mulți entomologi și cercetători calmi: până în prezent NU există elemente care să lase să creadă că țânțarii cresc riscul de infecții.

Având în vedere că țânțarii  trec de la o pradă la alta, mușcând uneori mai multe ori de unul într-un timp relativ scurt, un țânțar are un mare potențial de a transmite un agent infecțios (agent patogen), cum ar fi un virus.  Diverse studii au arătat că un țânțar poate transmite unele virusuri, cum ar fi cei responsabili de febra dengue și febra galbenă, ca să nu mai vorbim de capacitatea lor de a răspândi câțiva paraziți cu o mare eficiență, cum ar fi  malaria responsabile de moartea a aproximativ 400 de mii de oameni în fiecare an pentru mai concentrat în Africa. Cu toate acestea, există numeroase viruși care nu pot supraviețui sau infecta țânțarii, precum HIV sau  Ebola.

Un studiu relevă că pacienții vindecați Covid dezvoltă anticorpi

Covid are un istoric destul de recent și nu pare expus la mutații particulare, ceea ce ar putea permite să infecteze țânțarii. Coronavirusul se concentrează și în cele mai profunde pasaje ale sistemului nostru respirator, în timp ce este relativ mai puțin prezent în sânge. Chiar dacă un țânțar obține o cantitate de sânge cu o sarcină virală mare acest lucru nu ar implica infecția sa.

Principala sursă de contagiune a coronavirusului sunt picăturile mici de salivă emise prin tuse, strănut sau vorbit. Transmiterea poate fi directă sau indirectă prin contactul cu suprafețele care au fost contaminate. Din acest motiv este important să vă spălați des pe mâini și să nu vă atingeți fața.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.