Postează fotografii fără să primească like-uri, adolescentă de 15 se sinucide

Postează fotografii fără să primească like-uri, fata se omoară singură. Mama denunță: „Interzicerea rețelelor sociale pentru cei sub 16 ani”
Ruby Seal avea doar 15 ani și credea că oamenii nu o plac. Se închisese în lumea ei și își petrecea zilele închisă în camera ei din Carlisle, Marea Britanie. De acolo s-a conectat cu lumea sa virtuală formată din prieteni care nu existau în viața reală.
Și așa, în liniștea generală a acelei lumi virtuale, Ruby a decis să-și ia viața. Era 21 februarie 2017: surorile mai maci  încă mai trăiesc cu acea traumă. Ele au găsit trupul. Acum, mama sa strânge semnături pentru  a propune o lege care cere excluderea copiilor de sub 16 ani din social media. O utopie la care mama Julie în vârstă 42 de ani, a decis să nu renunțe. “Sunt sigur că, dacă media socială nu ar exista, Ruby ar mai fi alături de noi.”

Un bătrân fără picioare a plantat 17 mii de copaci: ” O fac pentru generațiile viitoare”

“Ruby era un copil amuzan și inteligent – a spus Julie – lucrurile s-au schimbat atunci când a crescut. A început să se teamă că oamenii nu o plac și această nesiguranță s-au înrădăcinat din ce în ce mai mult odată cu utilizarea de social media. Este ușor să spui „nu-ți mai lăsa fiica pe internet”, dar nu este chiar așa de ușor. Chiar și platformele de socializare trebuie să își asume responsabilitatea. Niciun copil nu trebuie să-și piardă viața pentru că a preferat să trăiască într-o viață virtuală și nu reală ».

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.