“Posedat” după o amigdalită: o boală rară confundată cu autismul

“Posedat” după o amigdalită: o boală rară confundată cu autismul

Un băiat de trei ani a suferit de o amigdalită, care a declanșat atât de multe ticuri grave și comportamente ciudate încât, la început, doctorii schimbă aceste simtomuri cu autismul. După examinarea atentă, Jack este diagnosticat cu sindromul Pandas, un acronim care reprezintă “Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorder associated with A Streptococci” (adică tulburarea neuropsihiatrică autoimună pediatrică asociată streptococului beta-hemolitic de grup A).

Lucie și Neil, în vârstă de 33 de ani, au văzut schimbarea bruscă a fiului lor de la o zi la alta la sfârșitul unei vacanțe în timpul căreia s-a îmbolnăvit de amigdalită. Când s-a trezit, micul Jack a început să aibă ticuri nervoase, tulburări obsesive compulsive și atitudini agresive față de alți membri ai familiei, inclusiv față de sora sa de cinci ani, dar și împotriva lui.

În plus, unghiile de la picioarele au început să cadă.

 

Doctorii inițial au sugerat un posibil sindrom Tourette sau autism. Cu toate acestea, atunci când părinții copilului au văzut la televizor o emisiune în care se explica sindromul Pandas , cunoscut și sub numele de “sindromul exorcizor”  , cuplul au dus copilul să fie vizitat  de către un specialist.

Citește și O femeie și-a ucis cea mai bună prietenă pentru a-i fura copilul nou-născut: ” O să naștem împreună”

Numai atunci medicul a confirmat că copilul suferea de această afecțiune neuropsihiatrică, declanșată de o infecție streptococică care provoacă o inflamație a creierului. Jack a fost apoi scos din amigdalele sale și, după un curs de antibiotice, copilul s-a vindecat.

Mama, Lucie, scrie publicația The Sun, a declarat:   “A fost groaznic. La un  moment dat, Jack din  fiul nostru minunat devenise un copil complet diferit. A trecut de la a fi băiatul nostru perfect și distractiv la cineva pe care abia îl recunoșteam”.

 

“Era întotdeauna palid și înspăimântat”, subliniază mama, ” orice minimă atingere îi provoca durere . Avea izbucniri incontrolabile de furie. Era ca și cum ar fi fost posedat “. De fapt, copilul simțea că arde atunci când cineva îl atingea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.