Populația Hunza: trăiesc peste 100 de ani, nu cunosc cancerul și femeile nasc și la 65 de ani

Hunza este un mic popor (comunitate) care trăiește în nordul Pakistanului.

Hunza este o regiune enigmatică și fascinantă prin măreția peisajelor și prin ceea ce s-a afirmat despre locuitorii ei, faptul că sunt printre cei mai longevivi oameni din lume, datorită stilului de viață, alimentației pe bază de vegetale, exercițiului fizic, vieții liniștite și aerului curat. Se spune că unii oameni din Hunza au trăit și până la  150 de ani. Datorită stilului de viață sănătos și o dietă sănătoasă au un aspect din ce în ce mai tânăr și femeile lor pot naște și la 65 de ani. Iată de ce este cea mai longevivă populație din lume:

În ziua de zi cu zi, ei se îmbăiază numai în apă rece. Au o recoltă abundentă de caise pe care usucă și le folosesc la orice mâncare. Doctorul britanic Dr. Robert McCarrison a scris în AMA Jounal că nu există până acum cazuri cunoscute de cancer .

Nu consumă produse importate, semănă legumele și fructele și își culeg singuri recolta. Hunzas consumă  fructe și legume crude, caise uscate, nuci, diferite tipuri de cereale cum ar fi hrișcă, mei și orz, lapte, ouă, legume și rareori brânză.

Google Earth și anomalia care a declanșat cele mai absurde teorii : „Este poarta către o lume subterană”

Oamenii din Hunza mănâncă puțin și se plimbă toată ziua. De obicei, acest popor  nu mănâncă nimic o perioadă de 2 până la 4 luni. În asta perioadă, beau doar suc de caise uscate.  Această perioadă este numită “Primăvara foamei”. Experții  spun că această perioadă de repaus este și motivul pentru care trăiesc atât de mult și au o viață sănătoasă.

Într-un articol publicat în 1984, se povestea despre sosirea la Londra a unui bărbat din Hunza, numit Abdul Mbundu.  Acesta a uimit angajații de la securitatea aeroportului, când și-a arătat documentele unde era scrisă anul de naștere din 1832.

Experții, la o conferință națională privind cancerul, care a avut loc la Paris în august 1977, au raportat că datele din “geocancerologia” (o știință care studiază cancerul în diferite regiuni ale lumii), arătau o absență completă de cancer numai în Valea din Hunza.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.