Popocatépetl: erupția spectaculoasă a vulcanului mexican / VIDEO

Vulcanul Popocatépetl din Mexic a izbucnit joi cu dând un spectacol dramatic cu lavă, nori de cenușă și stânci care au atins 3.000m înâlțime. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Popocatépetl este un stratovolcano activ, situat la 70 km (43 mile) la sud-estul capitalei, Mexico City.

În limba autohtonă  Náhuatl numele său înseamnă „munte care fumegă” .

Citește și Australia, misterul omului înalt de trei kilometri văzut din spațiu

După o legendă aztecă, vulcanul a fost soldat în slujba regelui, care se îndrăgostește de prințesa Iztaccíhuatl. Popocatépetl nu se mai reîntoarce dintr-o incursiune militară, Iztaccíhuatl crezându-l mort pe câmpul de luptă se sinucide. Reîntors victorios din incursiune găsește corpul neînsuflețit al iubitei sale. În durerea lui așază corpul iubitei sale pe un munte și veghează lângă ea cu o făclie fumegândă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.