Poluarea globală: în 2019 aproximativ 500.000 de nou-născuți au murit în toată lumea

Poluarea globală: în 2019 aproximativ 500.000 de nou-născuți au murit în toată lumea. Majoritatea victimelor din India și Africa subsahariană: fumurile nocive din combustibilii de gătit printre principalii vinovați

Poluarea aerului a ucis 476.000 de nou-născuți în 2019, mai ales în India și Africa subsahariană. Aceasta informație reiese dintr-un nou studiu global potrivit căruia aproape două treimi din decese au fost cauzate din fumurile nocive din combustibilii de gătit.

Citește și Apocalipsa lăcustelor revine în Africa de Est: lovită de un al doilea val de invazie

Peste 116.000 de copii indieni au murit din cauza poluării aerului în prima lună de viață și 236.000 în Africa subsahariană, potrivit State of Global Air 2020.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,   Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.