Poluarea fonică reduce performanța cognitivă a păsărilor. Pentru majoritatea oamenilor, zgomotul din traficul orașului este un adevărat coșmar, dar pentru păsări este mult mai frustrant și are un impact mai decisiv. Datorită unui studiu științific recent, realizat de o echipă de oameni de știință din SUA și publicat în The Royal Society , s-a constatat că poluarea fonică poate afecta abilitățile de învățare ale păsărilor cântătoare, cum ar fi privighetoarea. În unele cazuri, aceste păsări au nevoie de mai mult timp pentru a prelucra și a emite melodiile lor.
„Chiar dacă ne așteptam să existe o corelație între zgomotul traficului și performanța cognitivă, am fost surprins de amploarea efectului pe care l-am observat”, a declarat profesorul asociat al Universității Pacific, Christopher Templeton, unul dintre autorii cercetării.
Citește și S-a descoperit cel mai vechi super-pământ, are o vechime de 10 miliarde de ani
În ultimii ani, o serie de studii științifice au arătat deja impactul negativ pe care poluarea sonoră îl are asupra animalelor.
Ceea ce a fost descoperit i-a alarmat pe experți. Zgomotul din trafic, de fapt, reduce performanța cognitivă a păsărilor, inclusiv controlul inhibitor, învățarea motorie, memoria spațială și învățarea socială.
Sursa: The Royal Society / BBC
Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News
Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit
RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.