Poluarea fonică reduce performanța cognitivă a păsărilor. Acest lucru a fost dezvăluit de un studiu științific recent

Poluarea fonică reduce performanța cognitivă a păsărilor. Pentru majoritatea oamenilor, zgomotul din traficul orașului este un adevărat coșmar, dar pentru păsări este mult mai frustrant și are un impact mai decisiv. Datorită unui studiu științific recent, realizat de o echipă de oameni de știință din SUA și publicat în The Royal Society , s-a constatat că poluarea fonică poate afecta abilitățile de învățare ale păsărilor cântătoare, cum ar fi privighetoarea. În unele cazuri, aceste păsări au nevoie de mai mult timp pentru a prelucra și a emite melodiile lor.

„Chiar dacă ne așteptam să existe o corelație între zgomotul traficului și performanța cognitivă, am fost surprins de amploarea efectului pe care l-am observat”, a declarat profesorul asociat al Universității Pacific, Christopher Templeton, unul dintre autorii cercetării.

Citește și S-a descoperit cel mai vechi super-pământ, are o vechime de 10 miliarde de ani

În ultimii ani, o serie de studii științifice au arătat deja impactul negativ pe care poluarea sonoră îl are asupra animalelor.

Ceea ce a fost descoperit i-a alarmat pe experți. Zgomotul din trafic, de fapt, reduce performanța cognitivă a păsărilor, inclusiv controlul inhibitor, învățarea motorie, memoria spațială și învățarea socială.

Sursa: The Royal Society / BBC 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.