Polonia, unul dintre primii deportati la Auschwitz, a murit la 96 de ani

Polonia, unul dintre primii deportati la Auschwitz, a murit la 96 de ani

Ultimul supraviețuitor al primului convoi de prizonieri trimis de naziști în lagărul de la Auschwitz, Kazimierz Albin, a murit azi noapte la vârsta de 96 de ani, a anunțat site-ul  muzeului:  “Cu mare regret, am aflat de moartea lui Kazimierz Albin, ultimul supraviețuitor al primului convoi polonez trimis în lagărul de la Auschwitz”, scrie muzeul pe Twitter.

 

Născut în 1922, Kazimierz Albin a fost arestat de către germani în ianuarie 1940 în Slovacia, când a încercat să fugă din Polonia ocupată. Pe 14 iunie 1940 a fost deportat la Auschwitz cu primul convoi de prizonieri polonezi. Tatuați de la numărul 31 la numărul  758, Kazimierz Albin era numărul 118.

 

Albin a fost unul dintre cei 140.000-150.000 de prizonieri polonezi non evreu  din Auschwitz. Jumătate au murit la fața locului, potrivit estimărilor muzeului. În 1942, naziștii au transformat Auschwitz într-un lagăr de moarte. Kazimierz Albin a supraviețuit datorită cunoștințelor în limba germană, acordându-i un loc de muncă ca bucătar.

 

De Marius Oprea

Te-ar putea interesa și Irak, 75 de cadavre descoperite dupa deschiderea gropilor comunale lui Saddam

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.