Polonia, un american a încercat să fure o bucată dintr-o șină de cale ferată de la Auschwitz

Polonia, un american a încercat să fure o bucată dintr-o șină din calea ferată de la Auschwitz

Un cetățean american în vârstă de 37 de ani a fost acuzat de tentativă de furt pentru că a încercat să fure o bucată din calea ferată care ducea  la lagărul nazist de concentrare Auschwitz-Birkenau, scrie Sky News.

 

Purtătorul de cuvânt al poliției poloneze din Oswiecim, Malgorzata Jurecka, a declarat că omul a recunoscut că a încercat să desprindă o parte metalică și să o ia ca suvenir.  Acum americanul riscă până la 10 ani de închisoare pentru tentativă de furt a unui obiect de importanță culturală.

 

Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagăr de concentrare nazist, cu peste 1,1 milioane de morți. În ultimii ani a fost supus mai multor furturi și vandalism. Cea mai faimoasă vizită a inscripției naziste de la intrarea în Auschwitz, “Arbeit Macht Frei”, a fost găsită tăiată  în trei părți.

 

Te-ar putea interesa și  Istoria uitată a femeilor din lagărele de concentrare obligate să se prostitueze

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.