Polonia, supermarketul Auchan vinde ghiozdane cu zvastica: ”neglijența noastră ”

Grupul francez de supermarketuri  Auchan, a recunoscut că a vândut în Polonia ghiozdane pentru copii cu o stemă militară, o svastică nazistă și vulturul armatei Reich, un articol pus în vânzare din “pură neglijență”, potrivit purtătorului de cuvânt al grupului Dorota Patejko.

 

“În 2018, am avut printre produsele noastre ghiozdane de copii de la o fabrică poloneză, dar nu am observat acest detaliu. A fost o omisiune din partea noastră, o situație deplorabilă”, a adăugat Patejko subliniind că Auchan își revizuiește depozitele din toată Polonia pentru a controla dacă produsele ofensive ar mai putea fi încă în pe stoc.

 

“În prezent, s-a găsit și a fost retrasă doar un ghiozdan cu simbolul nazist”.

 

Știrea a explodat după ce un jurnalist de la Gazeta Krakowska a a sis un articol în care un cliet ar fi cumpărat acest ghizdan în supermarketul din Cracovia.

“După ce am cumpărat ghizdanul mi-am dat seama că stema armatei nemțești Wehrmacht și crucea nazistă se aflau pe ghiozdan . A fost un șoc”,  a declarat ziarului . ”Pentru câteva săptămâni am purtat  un ghiozdan  cu un simbol nazist, fără să-mi dau seama”.

 

Reproducerea simbolurilor naziste este interzisă de lege în Polonia și poate fi pedepsită cu amenzi și până la doi ani de închisoare. Auchan nu a dezvăluit numele producătorului.

Te-ar putea interesa și O profesoară de 39 de ani a fost descoperită în raporturi intime cu un elev de 17 ani

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.