Polonia a invadat Cehia din greșeală: soldați înarmați și tancuri au trecut granița

Un grup de soldați și tancuri au  traversat granița cu statul vecin și după de câteva ore pe cealaltă parte și-au dat seama că au făcut o greșeală. Este episodul absurd și singular care a avut loc la granița dintre Polonia și Republica Cehă, în inima Europei Centrale în care armata poloneză este protagonistă, membru al forțelor NATO precum și cea cehă. Faptele datează de la sfârșitul lunii mai, dar abia în aceste ore, după controverse, guvernul Poloniei a recunoscut că a invadat  Republica Cehă în ceea ce  Ministerul Apărării polonez a numit „neînțelegere”.

Accidentul s-a produs în satul polonez Pielgrzymow în satul ceh Pelhrymovy, situat  la mică distanţă unul de altul, peste granița care urmărește cursul râului Troja.. Soldații polonezi s-au deplasat peste graniță câteva zeci de metri, traversând un pârâu care marchează granița și ocupând câteva ore o zonă a unei biserici din partea cehă a graniței fără ca nimeni să observe. Conform rapoartelor unor ziare locale din Republica Cehă, faptul a fost descoperit din întâmplare de către un inginer în construcții care supraveghea reparațiile din capelă fiind blocat de-a lungul drumului care duce la biserică de soldați polonezi înarmați cu mitraliere.

Maxi- scandal de spionaj din Argentina

Nu este clar cât timp au rămas soldații la fața locului. Numai atunci când au fost informați de populație, poliția  cehă a intervenit și trimițănd înapoi  trupele poloneze. „A fost o neînțelegere, nu un act deliberat . Cazul a fost rezolvat și cu partea cehă “, a declarat pentru CNN Ministerul Apărării din Polonia. Trupele par să fi fost ocupate să verifice granițele după blocarea impusă de blocare, dar, din motive neclare, au trecut granița.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.