Polonia, episcopul din Kalisz demisionează: acuzat că a acoperit mai multe cazuri de pedofilie

Polonia, episcopul din Kalisz demisionează. Fostul Monsenior Edward Janiak a înmânat demisia Papei Francisc, care le-a acceptat numindu-l pe Monsenior Grzegorz Rys în funcția de administrator apostolic.

Episcopul de Kalisz, din Polonia, nu mai este episcop: fostul monsenior Edward Janiak și-a prezentat demisia Papei Francisc, care le-a acceptat numind în funcția de administrator apostolic „sediul vacant” pe monseniorul Grzegorz Rys, arhiepiscop din Lodz.

Citește și Dădaca malefică: a opărit mâinile unei fetițe de 8 luni și a aruncat-o la gunoi

De ceva vreme, Monseniorul Janiak a fost acuzat de unele victime ale abuzurilor din Polonia că a acoperit preoții pedofili. Un film documentar despre ciuma pedofiliei în rândul clerului local a fost lansat recent în țară.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.