Polițiștii din Costa Rica au arestat o pisică: ajuta criminalii din închisoare

Pisica era folosită de prizonieri ca mijloc de transport pentru anumite obiecte cum ar telefoanele, cartele de telefon…încărcătoare.  În momentul capturii, pisica avea o vestuță în care erau ascunse   două smartphone-uri, un încărcător de baterii și o memorie externă.

Deținuții închisorii La Reforma din San Rafael de Alejuela, în apropierea capitalei țării, San José, au conceput o metodă astută care să permită intrarea obiectelor interzise în închisoare: să folosească o pisică” Animalul era bănuit de mult timp de către gardienii că ajuta prizonierii, dar nu le-a fost ușor să o prindă:

Dacă tăcea, filosof rămânea! Un papagal a fost arestat pentru că a fost dresat să stea de ”șase” când vine poliția

„Pentru noi a fost foarte complicat – a confirmat Pablo Bertozzi, directorul închisorii din La Regorma, agenției AFP –  dintr-un simplu motiv simplu: pisica a fugea prin canalizare. Așa că ne-a luat mult timp, aproximativ 5 ore să o prindem”.

Normal că pisica este nevinovată, dar în Costa Rica episoade similare sunt frecvente. Deținuții încearcă în orice mod să mențină contactul cu exteriorul pentru a-și gestiona afacerile ilegale. În 2015, în același penitenciar, paznicii au oprit un porumbel care intra în clădire cu droguri legate la picioare.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.