Polițistă condamnată la 10 ani de închisore, fratele victimei o îmbrățișează

O îmbrățișarea între o polițistă și fratele victimei face înconjurul internetului.

Amber Guyger o polițistă a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru că l-a ucis pe fratele lui Brandt Jean ,Botham Jean, din greșeală pe 6 septembrie 2018.  Guyger, în vârstă de 31 de ani, un ofițer de poliție din Dallas / Texas, l-a ucis pe Botham Jean din greșeală după ce a intrat într-un alt apartament, nu al său și crezând că-i intrase un hoț în casă,  polițista l-a împușcat mortal.

O mamă și-a castrat fiul de trei ani, copilul povestește cu cuvintele sale: ” A făcut-o cu o pensetă”

În timpul ultimei audieri a procesului dinaintea sentinței, fratele victimei  a făcut următoarea declarație: „Încă o dată te iubesc ca persoană și nu-ți doresc răul ” , poi bărbatul a întrebat judecătorul dacă ar putea-o îmbrățișa: „Nu știu dacă e posibil, dar aș putea să o îmbrățișez, dacă vă rog ?”

Imediat după aceea, judecătorul a dorit și el să o îmbrățișeze pe Guyger, după care i-a făcut cadou o Biblie pentru perioada cu care se va confrunta în închisoare: „Poți să o ai pe a mea. Mai am încă trei sau patru acasă.”

Doi frați nevoiți să sape morminte pentru bani, după ce au fugit de Isis

Cu toate acestea, în afara sălii de judecată, sentimentele față de fost polițistă Guyger au fost foarte diferite. Numeroase persoane au manifestat împotriva femeii pentru o sentință considerată prea indulgentă. Procurorii au afirmat, de fapt, că, după ce victima a fost împușcată  polițista ar fi sunat doar la 911, dar nu a făcut o manevră de prim ajutor băiatului muribund . Inițial Guyger a riscat o pedeapsă cuprinsă între 5 și 99 de ani de închisoare, apoi a confirmat la 10 ani, cu posibilitatea de eliberare condiționată după 5 ani .

Mama lui Botham, Jean, Allison a declarat:  „Departamentul de poliție din Dallas mai are multe de făcut. Dacă Amber Guyger ar fi fost instruit să nu tragă direct la inimă, fiul meu ar fi fost astăzi aici . ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.