Politicieni din întreaga lume pozitivi : coronavirusul nu iartă pe nimeni

Noul coronavirus nu iartă pe nimeni. Pe lângă sutele de mii de infecții și zeci de mii de decese care au afectat oamenii obișnuiți, printre rândurile bolnavilor și victimelor găsim și personalități proeminente din întreaga lume politică.

Cel mai emblematic caz este Iranul , unde una dintre ultimele victime de excelență răspunde la numele lui Mohammad Mirmohammadi, un exponent al Consiliului discernământului, adică organismul care joacă un rol consultativ pentru Ghidul Suprem, Ali Khamenei. În zilele anterioare, Teheran anunțase moartea lui Hadi Khosroshahi, fost ambasador iranian la Sfântul Scaun, și Mohammad Ali Ramazani Dastak, în deputatul ales parlamentarilor la 21 februarie.

Citește și Coronavirus, Germania închide granițele cu Franța, Elveția și Austria

Printre cei infectați, se remarcă cazurile vicepreședintelui cu responsabilitatea pentru probleme de familie și femeilor, doamna Masoumeh Ebtekar, a vicepreședintelui Comisiei parlamentare de securitate națională și politică externă, Mohtaba Zonnur, a vice-ministrului sănătății, Iraj Harirshi. Și din nou: parlamentarii reformiști Mahmoud Sadeghi și Ali Akbar Velayati , consilier al Ayatollah Khamenei, au fost infectați .

În Statele Unite , crește pozitivitatea în anturajul Casei Albe. Donald Trump a efectuat tamponul, dar a fost negativ pentru noul coronavirus. Diversi deputați și senatori au intrat în auto-izolare după întâlnirea cu delegația braziliană salutată de președinte în reședința sa din Mar-a-Lago. Reamintim că printre invitați s-a numărat Fabio Wajngarten, directorul comunicațiilor al personalului președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro (negativ la test).

În Australia, Peter Dutton, ministrul de Interne, care în urmă cu câteva zile s-a întâlnit cu nimeni altul decât Ivanka Trump, consilier și fiica lui Donald, și ministrul justiției american, William Barr, a fost infectat.

Citește și Coronavirus, Austria impune auto-izolare în masă

Lăsând deoparte reprezentanții italieni, primele cazuri de contagiune au fost confirmate în ultimele zile în instituțiile de la Bruxelles , în timp ce Sophie Trudeau, soția premierului canadian , a fost infectată și s-a plasat în carantină. În România , premierul interimar, Ludovic Orban, și toți cei 17 miniștri sunt în carantină, după ce un senator s-a dovedit pozitiv: vor fi testate, precum și senatorii și jurnaliștii care au fost în contact.

În ultimele zile, ministrul spaniol al Egalității, Irene Montero , s- a dovedit pozitivă , în timp ce soțul ei, vicepreședintele guvernului Pablo Iglesias , s-a plasat în carantină în așteptarea testelor pentru întregul executiv. În Franța , ministrul Culturii, Franck Riester a fost infectat, în Maroc ministrul transporturilor, Abdelkader Amara. Și în următoarele zile, bilanțul ar putea crește și mai mult.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.