„Politia israeliana aresteaza un copil de 4 ani”, este o stire falsa, dar in inchisori se afla 220 de minori

“Autoritățile israeliene vor să interogheze un copil palestinian în vârstă de 4 ani.” Știrea, publicată în diverse mass-media arabe, a declanșat imediat indignarea generală. Purtătorul de cuvânt al poliției israeliene a numit-o „farsă”. A fost chemat la secția de poliție tatăl și nu copilul, acuzat că ar fi aruncat pietre în agenți. În 2018, însă, potrivit Human Rights Watch, în închisorile din Israel mai există încă 220 de minori.

 

“Poliția israeliană a emis o citație împotriva lui Muhammad Rabi ‘Elayyan, un băiețel în vârstă de 4 ani din Al Isawiya, o suburbie a Ierusalimului de Est.”

Aceasta este știrea publicată de agenția palestiniană Wafa marți 30 iulie. Autoritățile au vrut să-l interogheze pe copil pentru aruncarea cu  pietre într-o patrulă de agenți. Imaginile lui Muhammad când ajunge plângând la secția de poliție, însoțit  de tatăl său și de o mulțime de vecini din Al Isawiya, au fost preluate de diverse mass-media arabe, inclusiv Al Jazeera. Efectul a fost imediat: indignarea și mânia împotriva unei încălcări clare a celor mai elementare drepturi ale copilăriei, precum și ale acelorași legi ale Israelului, potrivit cărora un copil sub vârsta de 12 ani nu poate fi arestat, interogat ca suspect sau judecat.

Siria isi plange iar copiii: o fotografie a doua surori sub molozurile unei cladiri dupa un raid

Acesta este băiețelul de 4 ani arestat  

4 ani 1

În plus, potrivit versiunii palestiniene, nu ar fi un caz izolat: doar în ultimele zile sunt alți doi copii au fost chemați la secția de poliție.

Miercuri seara a fost rândul lui Malak Sadr, o fetiță de 8 ani din Hebron, în Cisiordania. Soldații israelieni au intrat în casa sa și i-au înmânat tatălui său o citație pentru Malak, acuzată că ar fi acționat împotriva coloniștilor evrei care locuiesc în orașul palestinian. Qais Firas Obaid, un copil de 6 ani din Ierusalimul de Est, a fost, a fost de asemenea, chemat să răspundă în fața agenților pentru că ar fi aruncat cu  obiecte într-o mașină de poliție.

8 ani 1
Fetita de 8 ani restat in Israel

Daca te-ai nascut pe partea corecta, este doar un caz. NU UITA !

La 31 octombrie 2018, 220 de minori palestinieni au fost reținuți în închisorile din Israel, este raportul Human Right Watch.

În majoritatea cazurilor, minorii au fost arestați pentru că aruncau pietre în  forțele de securitate evreiești. Tinerilor palestinieni – raportează HRW – li se aplică codul penal militar și li se refuză garanțiile legale acordate în schimb colegilor lor israelieni din Cisiordania, inclusiv coloniștilor. Garanții elementare precum cele care interzic interogarea fără prezența unui tutore. “Armata israeliană – avertizează organizația pentru drepturile omului – a folosit adesea o forță disproporționată în timpul arestării minorilor și  violență în timpul custodiei”.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.