Poliția israeliană a împușcat mortal un bărbat palestinian neînarmat și afect de autism

Eyad al-Halaq în vârstă de 32 de ani, mergea la școala specializată pentru persoane cu autism. La un moment dat, bărbatul  a fost oprit de  poliția israeliană , care i-a ordonat să se oprească pentru un control. Agenții spun că au identificat o ”persoană suspectă” care avea ceea ce se părea un pistol, a declarat presa „MondoWeiss“.

Al-Halaq,   conform declarațiilor familiei sale are „vârsta mentală al unui băiat de șase ani”, și când a văzut poliția s-a speriat și a fugit încercând să se ascundă după o basculă. Polițiștii au încercat să-l oprească mai întâi cu focuri de avertisment înainte de a trage mai multe gloanțe, ucigându-l.

Samantha, bolnavă în fază terminală, reușește să-și îndeplinească visul în ciuda pandemiei

Poliția israeliană a dat publicității o declarație în care spune că, după „neutralizarea suspectului”, a fost efectuată o percheziție asupra victimei dar nu au găsit nicio armă.

“Israelul se află într-o nebunie de omoruri și crime”, a declarat liderul palestinian și legiuitorul Hanan Ashrawi într-o declarație, referindu-se la cazul lui Al-Halaq și la uciderea Fadi Aqed, în vârstă de 37 de ani, cu doar 24 de ore mai devreme.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.