Poliția greacă nemiloasă: un mic imigrant în vârstă de 6 ani se îneacă, tatăl este arestat

O poveste cumplită, în care omenirea lipsește cu desăvârșire. Un băiat imigrant afgan în vârstă de 6 ani s-a înecat ître Turcia și Grecia în timp ce el și tatăl său încercau să ajungă la Samos pentru a solicita azil. Și tatăl a fost arestat de autoritățile elene sub acuzația că l-ar fi pus pe fiul său în pericol.. Împreună cu bărbatul și contrabandistul bărcii a fost arestat.

Aceasta este o decizie fără precedent în astfel de cazuri. Barca pe care bărbatul și fiul său încercau să treacă speranța împreună cu alte 22 de persoane s-au scufundat în largul Samosului pe 8 noiembrie. Doar 17 au supraviețuit. Odată ce tatăl a ajuns la țărm, a căutat ajutor disperat pentru a-și găsi fiul, dar  cadavru băiețelului a fost găsit abia în dimineața următoare, când nu mai era nimic de făcut.

Citește și Imigranți, tragedie în largul Libiei: 74 de morți

Bărbatul afgan în vârstă de 25 de ani se confruntă acum cu cel puțin șase ani de închisoare. Avocatul ONG-ului „Still I Rise” care îl apără,  arată cu degetul asupra întârzierii salvării: în ciuda unei cereri de ajutor trimise către garda de coastă,  salvarea a plecat doar șase ore mai târziu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.