„Poarta Iadului”. Ciudată descoperire în cea mai adâncă fântână din lume

Unii o numesc „Poarta Iadului”. La 12.262 metri, fântâna Kola Super Deep este cea mai adâncă gaură creată de om de pe planeta noastră. Există unii care cred cu tărie că rasa umană știe mai multe despre galaxiile îndepărtate și planetele extraterestre situate la ani lumină distanță de Pământ decât ceea ce se află sub suprafața planetei noastre.

În mod curios, a durat aproape 26 de ani până când sonda Voyager 1 a ieșit din sistemul nostru solar, adică aceeași perioadă de timp pe care oamenii de știință de pe Pământ au trebuit să pătrundă 12 kilometri în suprafața planetei noastre.

După mai bine de două decenii, oamenii de știință au creat fântâna Kola Super Deep cu o adâncime de foraj de peste 7 mile (aproximativ 12 kilometri). Fântâna a atins 12.262 de metri în 1989 devenind cel mai adânc punct creat de om de pe planeta noastră.

Citește și Copiii curajoși care au adus multinaționalele Nestlé și Mars în fața tribunalelor acuzate de exploatarea copiilor pe plantațiile de cacao

Ei bine, după 26 de ani de eforturi intense de forare, experții au descoperit că acolo este multă apă. Oamenii de știință au găsit apă fierbinte mineralizată aproape peste tot de-a lungul căii de foraj.

Dar nu numai că există apă acolo, cercetătorii au văzut, de asemenea, că Pământul are gaze, constând din heliu, hidrogen, azot și chiar dioxid de carbon (de la microbi).

Una dintre cele mai mari surprize a fost că experții au descoperit că sub granitul continentului nu exista bazalt. Ei credeau că la 9.000 de metri granitul va ceda locul bazaltului. Cu toate acestea, spre surprinderea lor, acest lucru nu nu s-a întâmplat. În plus, au descoperit fosile de granit situate la aproximativ 6700 de metri sub suprafață.

Proiectul a fost închis oficial în 2005, lăsând doar un capac metalic ruginit ca indicator al existenței sale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.