Ploi torențiale: mai mult de 800.000 de persoane au fost evacuate din Japonia

Ploile torențiale care au lovit sud-vestul Japoniei au ajuns la un nivel alarmant. Un om a murit după ce a fost luat de apă în timp ce încerca să se urce la volanul mașinii sale în Takeo, pe insula Kyushu,potrivit radiodifuzorul „NHH”, citând poliția locală. Potrivit aceluiași post de radio inundațiile au provocat alte două victime în orașele Saga și Yamen.

Anunțul trist: îndrăgitul Mihai Constantinescu este de nerecunoscut iar locul de veci este pregătit

Autoritățile japoneze au dat ordine să evacueze aproximativ 810.000 de persoane în prefecturile Saga, Fukuoka și Nagasaki. În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, a îndemnat locuitorii din zonele inundate să respecte ordinea de evacuare pentru a nu provoca alte victime.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.