Plănuia un masacru la o sinagogă din Coloradă: un bărbat de 27 de ani a fost arestat

Ar fi putut face un adevărat masacru antisemit în SUA, unde în ultimele ore poliția a arestat un supremacist de 27 de ani, acuzat că a planificat un masacru într-o sinagogă din Colorado . Acesta este Richard Holzer, cunoscut deja de poliție pentru distribuirea și răspândirea conceptelor de supremație online albă.

Autoritățile federale americane l-au acuzat că a pregătit un masacru în minime detalii pentrua face o ucidere în masă într-o sinagogă din Pueblo, un oraș la două ore la sud de Denver. Potrivit rapoartelor apărute în presa americană, bărbatul a fost arestat sâmbătă, după o lungă anchetă care a văzut și utilizarea agenților sub acoperire. Arestarea tânărului de 27 de ani, de fapt, a fost declanșată în septembrie, după ce bărbatul a luat legătura cu un agent sub acoperire al FBI care s-a dat drept prietenul său și, mai ales, s-a prefăcut că împărtășește aceleași idei.

Un băiețel de 3 ani a fost ucis în somn de partenerul mamei sale: „Nu a acceptat sfârșitul relației lor”

Holzer a spus agentului FBI că va examina sinagoga, numită Temple Emanuel, pentru a elabora un plan. A vorbit despre un masacru cu bombe și dinamite, dar și despre o otrăvire în masă . Apoi a trimis un videoclip despre exteriorul în care a făcut o inspecție și, în cele din urmă, a spus că vrea să otrăvească membrii sinagogii și că ar fi găsit și o persoană care să pună arsenic în apă, invitându-l în cele din urmă pe agentul să i se alăture.

În intențiile sale, atacul asupra sinagogii antice ar fi făcut parte din ceea ce el numea „război sfânt rasial”. Un fost membru al Ku Klux Klan, tânărul de 27 de ani a declarat anterior că  “evreii merită să moară “postând fotografii de propagandă nazistă pe social media. Și tocmai din cauza activității sale online a fost vizat de FBI care l-a urmat și a descoperit că tânărul era decis să treacă de la cuvinte la fapte.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.