Plângerea Medicilor Fără Frontiere: „49 de copii au încercat sau s-au gândit să se sinucidă în lagărul de la Lesvos”

O situație inumană: la patru luni după incendiul care a distrus tabăra Moria, mai mult de 15.000 de femei, bărbați și copii, cu iarna după colț, continuă să trăiască în condiții inumane și nesigure pe insulele grecești. Acest lucru a fost raportat de echipele de sănătate mintală ale Medicilor Fără Frontiere (MFF) din Lesbos și Samos în Ziua Internațională a Imigranților, care găsesc niveluri îngrijorătoare de probleme de sănătate mintală în rândul pacienților lor.

În Samos, 3.500 de oameni locuiesc într-un centru de 648 de locuri în condiții mizerabile. Majoritatea trăiesc în corturi improvizate în pădurile de lângă centru, fără acces la dușuri, toalete și adăpost adecvat pentru a se proteja de frig. Echipa de sănătate mintală a  a raportat recent o creștere îngrijorătoare a numărului de pacienți cu simptome severe în tabăra lui Vathy, așa cum sa întâmplat în 2020.

Citește și Suedia nu a protejat vârstnicii de Covid: comisia de anchetă acuză Stockholm

În noiembrie, 60% dintre pacienții care au venit la clinicile noastre – subliniază MFF – au spus că s-a gândit la sinucidere și echipa noastră a constatat că 37% erau expuși riscului de a-și lua viața “. Echipa MFF continuă să monitorizeze situația.

“După fiecare eveniment critic și dăunător, cum ar fi incendiile, cutremurul recent, blocarea, am văzut o creștere a cazurilor grave în clinica noastră, cu o creștere decisiv îngrijorătoare a gândurilor de sinucidere și auto-vătămare de către persoanele blocate în lagăr “, spune Lindsay Solera-Deuchar, psihiatru MSF din Samos. „Fiind forțați să trăiască în condiții dificile pentru o perioadă prelungită și incertitudinea continuă cu privire la cererile de azil – subliniază el – contribuie la agravarea problemelor de sănătate mintală ale persoanelor din tabără, dintre care mulți au experimentat deja evenimente traumatice în țara lor de origine sau în timpul călătoriei lor în Grecia. Fără a aborda aceste probleme, este imposibil să avem grijă în mod eficient de pacienții noștri.”

 Recent, episodul teribil al unei fete de trei ani violate în lagăr demonstrează insuficiența șocantă a măsurilor de protecție și nevoia urgentă de locuințe sigure și decente pentru cei mai vulnerabili.

De când s-a produs incendiul și imigranții au fost transferați într-o nouă tabără, psihologii copiilor MFF continuă să observe simptome tulburătoare în rândul copiilor, inclusiv: somnambulism, coșmaruri, comportament regresiv, auto-vătămare și gânduri sinucigașe.

” În ciuda promisiunilor UE, incendiile din Moria, Samos și Chios nu au eliminat politica dăunătoare de izolare a insulelor grecești, iar oamenii vor trebui să se confrunte cu o iarnă în condiții meteorologice inumane, de această dată cu disperare absolută. în mijlocul unei pandemii globale “, spune Stephan Obberreit, șeful misiunii MFF. Ca să înrăutățească lucrurile, viitorul pare și mai disperat. Un nou „centru de recepție și identificare” a fost construit la 5 km de tabăra Vathy într-un loc izolat care așteaptă să fie inaugurat și un altul va fi construit în Lesbos.

Citește și Argentina, medicii neagă avortul unei victime a violului în vârstă de 12 ani: obligată să nască gemeni

”Acea sârmă ghimpată lungă este menită să împrejmuiască oamenii și va înconjura chiar și locurile de joacă pentru copii. Aceste planuri distopice vor reînnoi doar o politică inacceptabilă a migrației UE, care duce la suferințe umane enorme și o face și mai invizibilă ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.