Pizza Hut se închide, gigantul american strivit de coronavirus

Criza economică provocată de urgența coronavirusului face o altă victimă și de data aceasta a faimosului lanț de restaurante Pizza Hut , care în ziua de 1 iulie a declarat oficial falimentul, considerând acum datoriile au ajuns la aproape un miliard de dolari acumulați de către companie în ultimii ani. Prin urmare, criza coronavirusului ar fi fost doar lovitura de grație pentru o companie care se străduia de mult să rămână activă, în ciuda marelui hit de piață realizat în urmă cu doi ani, când Pizza Hut a devenit sponsorul oficial al NFL , liga de top din Fotbal american.

Cu semnarea unui acord parțial cu creditorii, închiderea celor peste 18.000 de magazine din întreaga lume pare a fi evitată deocamdată, chiar dacă marca născută în 1958 la Wichita , Kansas va supraviețui cu intervenția unui nou manager care îl va înlocui pe actualul proprietar: Yum !, al grupului Npc International. Alături de Pizza Hut, un alt brand istoric și un restaurant  va fi implicat în procedura falimentului, hamburgerul Wendy .

Criza Coronavirusului: Cirque du Soleil anunță falimentul și concediează 3500 de angajați

Falimentul Pizza Hut urmează la câteva zile după cel al Cirque du Soleil , care pe 29 iunie  a anunțat lansarea procedurii controlate de faliment, după ce inactivitatea cauzată de blocarea a obligat celebrul circ canadian să concedieze 95% din întreaga sa forță de muncă. Într-o notă oficială, CEO-ul Daniel Lamarre a declarat în acest sens: „ În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o companie de mare succes și profitabilă. Cu toate acestea, în urma anulării încasărilor din cauza închiderii forțate a tuturor spectacolelor noastre din cauza coronavirusului, conducerea a decis să acționeze decisiv pentru a proteja viitorul grupului “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.