Pisici cu coronavirus în fermele daneze: sacrificate

După cele 17 milioane de nurci au fost ucise după ce au fost testate pozitiv pentru o mutație a coronavirusului , Danemarca ucide și pisicile pozitive cu Covid din fermele de blană. Ne aflăm în Holstebro , în regiunea centrală a Iutlandiei. La o fermă, Administrația Veterinară și Alimentară Daneză a analizat 24 de pisici dintre care jumătate au fost pozitive pentru Covid . Felinele infectate au fost  ucise, relatează conform presa Dagbladet Holstebro-Struer.

Nu s-au oferit anumite explicații cu privire la incident, dar Lone Nielsen , medicul veterinar și directorul al asociației Kattens Værn, a confirmat acest lucru recunoscând că ar fi participat la capturarea și uciderea pisicilor.

Statens Serum Institut (SSI), un institut de cercetare în domeniul bolilor infecțioase, a confirmat că „33 de pisici au fost examinate din 7 crescătorii de nurci  infectate cu Covid-19“. În două dintre aceste au fost găsite urme de Covid în probele faringiene de feline, în timp ce într-una s-au găsit chiar pisici care au dezvoltat anticorpi împotriva virusului.

Citește și S-a găsit o ipoteză cu privire la originea misterioasei boli care a lovit India

Au fost examinate alte 28 de pisici capturate în zonă, dar nu s-au detectate urme ale virusului: „Este esențial să nu fi fost găsite animale infectate în afara fermelor și, în ciuda controlului ridicat asupra infecțiilor”, a declarat SSI.

Eliminarea a milioane de nurci a avut efecte și în alte țări, unde au fost efectuate alte sacrificări în masă sau în care s-a decis interzicerea acestor tipuri de ferme cu risc ridicat pentru răspândirea bolilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.