Piețele de animale vii ar trebui îmbunătățite, nu închise, spune OMS

Organizația Mondială a Sănătății a declarat vineri că, deși piețele din orașul chinez Wuhan care vând animale vii au jucat probabil un rol semnificativ în apariția noului coronavirus, nu recomandă închiderea acestor piețe la nivel global.

Într-un briefing de presă, expertul OMS în domeniul siguranței alimentare și al bolilor animalelor, Peter Ben Embarek, a declarat că piețele de animale vii sunt esențiale pentru asigurarea alimentelor și a mijloacelor de trai pentru milioane de oameni la nivel mondial și că autoritățile ar trebui să se concentreze mai degrabă la îmbunătățirea lor nu să le scoată în afara legii – chiar dacă uneori le poate provoca epidemii la om.

Oroarea continuă: Coronavirus, China redeschide piețele de carne

“Siguranța alimentelor în aceste medii este destul de dificilă și, prin urmare, nu este surprinzător că uneori avem și aceste evenimente care se petrec pe piețe”, a spus Ben Embarek.

El a spus că reducerea riscului de transmitere a bolilor de la animale la oameni pe aceste piețe adesea supraaglomerate ar putea fi abordată în multe cazuri, prin îmbunătățirea standardelor de igienă și siguranță alimentară, inclusiv separarea animalelor vii de oameni. El a adăugat că nu este încă clar dacă piața din Wuhan este direct legată de cazurile de coronavirus din China sau a jucat doar un rol în răspândirea bolii.

În ciuda tuturor scandalurilor, piețele umede din Indonezia și Thailanda sunt încă deschise VIDEO

Sursa: Time

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.