Pierderea uriașă de motorină în Siberia riscă să ajungă la Oceanul Arctic | Video

Pierderea uriașă de motorină în Siberia riscă să ajungă la Oceanul Arctic.  Pe 29 mai, în apropiere de Norilsk, în regiunea rusă Krasnoyarsk din nordul Siberiei, a avut loc un accident într-o centrală electrică: o cisternă a pierdut aproximativ 20 de mii de tone de motorină, care s-au turnat în râurile Ambarnaya și Daldykan, vopsindu-le cu roșu. Fabrica este administrată de NTEK, o filială a Norilsk Nickel, una dintre cele mai importante companii din lume pentru extragerea și topirea nichelului și paladiului.

Dezastru de mediu în Rusia: tone de motorină dintr-o uzină se varsă într-un râu din Siberia

În ciuda faptului că președintele rus, Vladimir Putin, a declarat o stare de urgență după accident și în ciuda eforturilor depuse în ultimele zile pentru a conține scurgerea, motorina s-a întins până la Lacul Pyasino. În momentul de față, pierderea motorinei se limitează la lacul, care are un bazin de peste 700 de kilometri pătrați și care este înghețat în principal din octombrie până în iunie, dar preocuparea autorităților este că odată cu sosirea căldurii, motorina poate ajunge la râul Pyasino și ajungeți în Oceanul Arctic.

Alexander Uss, guvernatorul Krasnoyarsk, a declarat că autoritățile fac în prezent tot ceea ce este posibil pentru a conține scurgerea în lac și pentru a împiedica combustibilul diesel să ajungă la râul Pyasina, eventualitate care ar provoca un dezastru de mediu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.