Pete de petrol ies pe plajele din Brazilia lasând păsările și țestoasele în agonie

Pete  de petrol ies pe plajele din Brazilia lasă păsările și țestoasele în agonie

De la începutul lunii septembrie și până în prezent, 1500 de kilometri din coasta de nord-est a Braziliei sunt practic invadate de pete de țiței care au  contaminaat plajele prinzând animale marine în capcană. O descoperire care datează din 2 septembrie și despre care se știe foarte puțin.

Conform datelor de la Ibama , Institutul brazilian de mediu, 46 de municipalități implicate în 8 state (Sergipe, Alagoas, Pernambuco, Paraiba, Rio Grande do Norte, Ceará, Piaui și Maranhão), cele mai multe (41%) situate în Rio Grande do Norte (în graficul de mai jos situația după stat):

Merge la un salon să-și facă manicura, riscă să-și piardă mâna din cauza unui virus

petrol

Petrolul a afectat deja cel puțin nouă țestoase și un Atlantic Berta minor ( Puffinus puffinus ), cunoscut pentru migrația îndelungată. Potrivit Ibama, una dintre broaște țestoase a fost deja întoarsă în mare iar alta a fost trimisă la un centru de reabilitare.

Șapte broaște țestoase au fost găsite moarte sau au murit după ce au fost salvate, în timp ce nici măcar o pasăre nu a supraviețuit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.