Peste porcină africană, primul caz în Germania

Un caz de peste porcină africană a fost descoperit pentru prima dată în Germania , a anunțat azi dimineață Ministrul agriculturii Julia Klochner la Berlin. Cazul a fost înregistrat într-un mistreț din Brandenburg. „Din păcate, suspiciunea a fost confirmată”, a explicat ministrul CDU, reamintind că este o boală care nu pune oamenii în pericol și care este în schimb aproape întotdeauna letală pentru porci.

Și-a mâncat părul ani de zile: medicii i-au scos din stomac o masă de păr de aproximativ 7 kg

Chiar și posibilul consum de carne de la animale infectate nu prezintă un risc pentru consumatori, a adăugat el. Descoperirea mistrețului care a murit de peste africană a avut loc la granițele țării de est, pe un teritoriu care se învecinează cu Polonia. Și acum poate avea un impact asupra exporturilor de carne de porc în afara UE. Un scenariu care agită sectorul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.